Acordarea garanției

Condiţiile de garanţie se acorda în conformitate cu legile române în vigoare şi nu ignoră sau restricţionează drepturile legale ale consumatorului, aşa cum sunt prevăzute de O.G. 21/1992, Legea 296/2004 şi Legea 449/2003.

Perioada de garanție aferentă fiecărui produs este de 12 de luni. În timpul perioadei de garanţie producătorul îşi rezerva dreptul de a repara sau înlocui subansamblul care se dovedeşte defect.

Remedierea defecțiunilor produselor achiziționate de la SC Plastteh SRL  prin intermediul serviciilor on-line se face doar la sediul din Str. Aurel Vlaicu, nr. 186, corp C2 și va presupune expedierea produsului defect către producător.

Pierderea garanţiei

Lipsa unuia dintre următoarele acte anulează obligaţia SC Plastteh SRL de a asigura garanţia. Clienţii sunt rugaţi să prezinte produsul însoţit de copie după factura fiscală şi certificatul de garanţie în original. 

La prezentarea produsului pentru acordarea garanţiei, acesta trebuie să fie însoţit de ambalajul şi accesoriile originale. Dacă produsul nu mai poate fi reparat sau înlocuit, din contravaloarea ce trebuie returnată consumatorului se va scădea contravaloarea accesoriilor lipsa şi/sau a ambalajului original.

Indiferent de modalitatea de livrarea produselor defecte, compărătorul are obligaţia de a verifica existenţa tuturor actelor aferente tranzacţiei, lipsa acestora generând neacordarea garanţiei.

Condiţiile de garanţie sunt parte integranta a documentelor de vânzare – cumpărare, prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi on-line beneficiarul declară că a luat la cunoştinţă prevederile acestor documente.

Returnarea produselor 

Denunţarea de contract se poate face direct, pe mail, telefonic sau pe fax.

Consumatorul are dreptul să ne notifice, de preferabil în scris, că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Returul produselor se supune ordonanţei nr. 130 din 31 august 2000 completată prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă: Consumatorul (legea consideră consumator orice persoana fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care cumpără, dobândesc, utilizează sau consumă produse ori servicii în afara activităţii lor profesionale) are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţa la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Dacă produsul primit este nefuncţional în primele 24 de ore de la recepţia efectivă,  ridicarea de la sediu sau recepţia la domiciliu prin curier, puteţi reclama acest lucru şi solicita returnarea produsului în acest termen, în vederea înlocuirii cu un produs nou. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzaţi recepţia lor.

Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca nou, ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul iniţial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produsului ca second-hand.

Menţiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea/ conţinutul unor colete se fac în momentul livrării sau se întocmeşte un proces verbal de constatare, se refuză primirea şi plata coletului. Orice reclamaţii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiţii perfecte (ambalaj original de la producător, toate accesoriile, consumabilele şi documentaţia). Acestea nu trebuie să prezinte sub nici o formă semne de uzură iar sigiliile şi etichetele aplicate pe dispozitive să fie intacte. Nu rupeţi sau tăiaţi codurile şi etichetele până nu testaţi produsul. Ruperea garanţiei şi etichetelor anulează orice posibilitate de returnare. Nu rupeţi, nu scrieţi sau nu tăiaţi ambalajul producătorului.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur. Costul transportului pentru produselor returnate este suportat de către consumator, cu excepţia produselor ce conţin defecte din fabrică.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clienţilor prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastră direct la clienţi prin intermediul curierilor proprii nu sunt considerate comerţ la distanţă, întrucât pot fi vizualizate, verificate şi acceptate personal ca şi corespunzătoare cu scopul şi nevoile clientului.

Produsele defecte pot fi returnate în schimbul a exact aceluiaşi model, sau puteţi solicita alte produse la valoare similară acestora.