Röchling ofera produse semifinite din poliamida 6 ignifuga, fiind primul producator la nivel mondial.

Cu SUSTAMID 6 FR, Röchling Sustaplast KG ofera acum produse semifinite extrudate realizate din poliamida ignifuga 6 (PA 6). Acest material nou dezvoltat, care indeplineste cerintele relevante ale noului standard european pentru vehicule feroviare, DIN EN 45545-2: 2013, faciliteaza productia de componente prelucrate de mari dimensiuni si parti componente fabricate intr-un numar mic de bucati.

In momentul de fata piesele realizate din poliamida ignifuga 6 pot fi realizate numai prin injectie din cauza limitarilor tehnice. Acest lucru insemna ca piesele de mari dimensiuni si piese cu un numar redus de bucati nu au putut fi realizate economic din cauza costurilor ridicate de productie.

Dimensiuni mari, cantitati mici

O data cu dezvoltarea SUSTAMID 6 FR, Röchling a gasit o modalitate de a extruda de poliamida 6 ignifuga si ofera bare rotunde cu diametre de la 10 mm pana la 100 mm si cu o lungime de 3000 mm. Placi sunt de asemenea disponibile cu dimensiuni de 620 mm x 3000 mm si grosimi intre 8 mm si 60 mm. Dimensiuni mai mari, care pot fi produse la cerere.

Index foarte mare de oxigen – 40%

Cu 40%, SUSTAMID 6 FR iese in evidenta printr-un indice de oxigen foarte mare (LOI - Limitarea Indicelui de oxigen) si este fara fosfor si fara halogeni. Comportamentul la foc este clasificat in conformitate cu UL 94 cu V0. In comparatie cu materialele conventionale, cum ar fi otelul (7,85 g/cm), densitatea scazuta a SUSTAMID 6 FR (1,17 g/cm) ofera beneficii fara echivoc in ceea ce priveste greutatea. In acelasi timp, materialul are un grad ridicat de rigiditate, rezistenta la tractiune, precum si la fel de bune proprietati la alunecare si uzura, cu coroziune simultan remarcabila si rezistenta chimica.

Numeroase domenii de aplicare

Cu SUSTAMID 6 FR poate fi folosit in domenii pentru care exista cerinte foarte mari cu privire la comportamentul la foc al materialului pus in aplicatie. Acestea implica aplicatii speciale in domeniul transportului de calatori, cum ar fi constructia feroviara de vehicule, industria aerospatiala sau de constructii navale. Aici SUSTAMID 6 FR demonstreaza avantajul greutatii fara echivoc. Cu toate acestea SUSTAMID 6 FR ofera un nou potential si posibilitati de aplicare In minerit, industria electrotehnica sau In cladiri publice.

Noul standard european la bordul vehiculului feroviare indeplinit

SUSTAMID 6 FR indeplineste cerintele relevante ale feroviar european standard a vehiculelor DIN EN 45545-2: 2013, care a intrat in vigoare in august 2013.